Artikelkatalog med info om allt

Här hittar du artiklar med fakta om alla ämnen

Vad är det för skillnad mellan damklockor och herrklockor

Sedan långt tillbaka har det funnits armbandsur. Dessa klockor kom först i en version för herrar, medan det skulle dröja lite längre innan de började tillverkas i versionen damklockor. När du kikar närmare på dessa olika typer av klockor kommer du att snabbt vara den som finner stora skillnader mellan damklockor och herrklockor. Det första du kommer att se är att de modeller som finns för herrar i allmänhet, och traditionellt sett, kommer att vara större än de de för damer som finns på marknaden. Nu är detta inte alltid sant, utan det kommer även att finnas de klockor för kvinnor som är mycket större än herrklockorna.

Det stora som skiljer damklockor från andra armbandsur är dock oftast att dessa är till för att vara mera eleganta och vackra, än de är för att verkligen vara tillverkade för att visa tiden. Detta visar sig då många gånger i att dammodellerna har en liten och otydlig urtavla som smyckats med många detaljer, och därför inte kommer att vara speciellt effektiv för att visa tiden. Här finns det naturligtvis också de varianter som har en traditionell design och mycket väl visar tiden på ett bra sätt, vilket gör att det finns mera att välja på för kvinnor när det gäller valet av damklockor.

Damklockor till fest och evenemang

Den lilla och mycket utsmyckade damklockan är den som oftast önskas och kommer på tal när det gäller att bära en klocka vid fester och olika evenemang. I det fallet är det då den typ som kallas för smyckesur det handlar om. Dessa modeller är då i huvudsak skapade för att passa vid olika tillfällen, och det är därför inte ovanligt att många kvinnor har ett antal olika klockor att byta med för att alltid ha en som passar in den dag den ska användas. Damklockor i formen smyckesur finns i alla olika kvaliteter och prisgrupper, vilket gör att alla har råd att ha ett par extra klockor i hemmet för att anpassa till de kläder och andra smycken som ska bäras vid speciella tillfällen i livet.

Damklockor till vardags

Då det gäller damklockor till vardags så brukar i allmänhet detta variera mellan olika åldersgrupper. Här är naturligtvis den vanliga och klassiska klockan i en medelstor version med urtavla och visare det allra vanligaste och kan hittas i alla olika åldersgrupper. När det gäller yngre kvinnor så brukar det också många gånger handla om de riktigt stora modeller som verkligen syns på armen. Även dessa kommer dock att vara av traditionell design med en urtavla samt tre visare. Något som kan vara mycket positivt med de större klockorna för kvinnor, är att det naturligtvis blir enklare att se och även visa tiden för andra.