Artikelkatalog med info om allt

Här hittar du artiklar med fakta om alla ämnen

Så skapar du din egen unika vårgarderob

Är du trött på din vårgarderob och känner att du skulle vilja ge den en uppryckning inför den stundande sommarsäsongen? Kanske dräller där av kläder som känns daterade, opersonliga eller allmänt begagnade. Våren är ju en tid av nystart, pånyttfödelse och utveckling. Att då även ta tag i sin garderob och göra de där förändringarna man så länge längtat efter, det är helt klart rätt läge. Och det finns massor man kan göra både för att piffa till sina gamla plagg, men även när man vill införskaffa nytt som skiljer sig lite från mängden och har en äkta personlig touch.

Vet du själv hur många linnen, toppar och T-shirts du har? Förmodligen inte. Hur många använder du? Kanske fem? Plocka ut de som sällan kommer till användning, och sätt igång att ge dem en extreme make-over. Klipp och knåpa, sy på roliga detaljer, gör om ett linne till en kjol, en kjol till en topp, en T-shirt till ett par shorts. Du kan även färga plagg, sy ihop delar av plagg med varandra, ja det är bara fantasin som sätter gränser. Kläder som ändå inte känns lockande att behålla bör du givetvis inte slänga bort. Sälj på tradera eller skänk till någon insamling som kan sälja eller ge dem vidare till någon annan. Bara för att du tröttnat på din gamla stil betyder det inte att alla andra gjort det!

Har du inte så mycket gammalt att pyssla med, eller föredrar du att låta någon annan stå för själva hantverket, så kan du pigga upp garderoben med roliga och personliga plagg som du själv designar och sedan får hemskickade i brevlådan. Dra på sig stilhandskarna och designa din egen T-shirt med tryck, ett annorlunda sätt att shoppa kläder som garanterat ingen annan har. Även här kan du låta fantasin flöda, kläder med tryck är någonting som verkligen är anpassat efter din stil och smak. Den här våren, nästa vår, så länge du är du.

Ett kul knep att förnya garderoben helt gratis är klädbytardagar. Det brukar finnas på vissa orter ett par gånger om året – googla din ort eller fråga vänner. Kanske kan ni anordna er egen klädbytardag? Alla tar med sig plagg de tröttnat på, vuxit ur eller helt enkelt aldrig kommit sig för att använda. Sedan är det bara att välja och vraka bland kläder som någon annan kanske inte gillar längre men som för dig känns nya och helt rätt för den nya, stundande våren.