Artikelkatalog med info om allt

Här hittar du artiklar med fakta om alla ämnen

Kiel James Patrick

Det amerikansk klädmärket Kiel James Patrick tog världen med storm med sin lansering av det nu ikoniska ankararmbandet som kopierats världen över av en mängd olika märken. Kiel James Patrick heter även grundaren av märket som kan vara den man som är mest preppy på hela Instagram. Han och sin flickvän Sarah når tillsammans ut till över en miljon följare och är enorma påverkare inom sitt segment.

Ankararmband

Deras fina ankararmband är inspirerade av deras genuina New England-stil som genomsyrar hela deras sortiment. Armbanden är tillverkade för hand i deras fabrik i Rhode Island, USA där Kiel James Patrick också har sitt huvudkontor.

De har egentligen tre typer av ankararmband, dels en mängd i läder, oftast flätat. De finns som envarvs och som trevarvs. Utöver dessa så har vi en bomullsvariant som är tvinnat bomull som ser ut som små rep. Den sista är en mix mellan bomull och läder men det som gör dem unika är att de är onesize till skillnad från resten. De kollektioner du hittar dessa armband i är Quartermaster Collection, Lanyard Hitch Collection samt Deckhand Collection. I den ordning som de nämndes i början av stycket.

Deras originalarmband försluts med deras ikoniska ankare i 100% mässing men de har också släppt ett par varianter med ett silverfärgat ankare, perfekt för när du vill matcha med din klocka.

Bangles – målade åror

Bangles som är omåttligt populärt just nu har gjort att Kiel James Patrick lanserat en helt unik tolkning av denna hårda typ av armband. Armbandet är utformat efter en åra(som man paddlar med) där änden som man paddlar med har ett målat motiv. Serien av produkter heter Painted Oar.

Kiel James Patrick i Sverige

Kiel James Patrick kom till Sverige år 2014 och en av de första butikerna som tog in märket var Sir James och är fortfarande den butik med absolut störst utbud av deras ankararmband.

När man köper ett armband från Kiel James Patrick så kan man alltid räkna med en hög kvalité och de levereras alltid i en fin marinblå presentbox som pryds av deras logotyp med det ikoniska ankaret. Insidan av boxen är ett sjökort tryckt på silkespapper.