Artikelkatalog med info om allt

Här hittar du artiklar med fakta om alla ämnen

Olika gardintyger när du ska sy dina egna gardiner

Du kan sy dina egna gardiner eller så köper du dem färdiga. Oavsett vilket du väljer så kan du botanisera bland massor av olika gardintyger. Det finns flera olika material, färger och mönster att välja mellan.

Du kan till exempel välja att sy en gardin i ett tyg av bomull. Denna gardin blir lätt och luftig och passar perfekt till härliga sommardagar. Den fladdrar lätt i vinden.

Ett annat material som är populärt till gardiner är siden. Tyg av siden ger glansiga och eleganta gardiner som passar perfekt i ett klassiskt inrett hem. Detta tyg är exklusivt och naturligtvis lite dyrare än om du väljer ett billigare material som till exempel bomull. Men det ger å andra sidan ett mer lyxigt intryck till ditt hem än vad ett par billiga gardiner av bomull gör.

Du kan också välja ett tyg av lin till din nya gardin. Linnetyg ger tjockare gardiner med mer tyngd i än vad bomullstyger erbjuder. Linne passar perfekt till en vacker hissgardin i ett lantligt inrett hem.

Vill man titta på lite mer ovanliga material till sina måttbeställda gardiner så kan man välja ett tyg av nylon. Med nylon som material kan man få väldigt tunna och luftiga gardiner som även kan erbjuda viss opacitet. Detta material passar därför inte så bra till mörkläggningsgardiner.

Ett annat material som också är lite mer ovanligt till detta ändamål är Jute fibrer. Detta material påminner om lintyget och passar således också bra till att sy hissgardiner av.

Att sy en egen gardin är både enkelt och kul. Du behöver inte var någon rutinerad sömmerska för att klara av att sy egna gardiner. På nätet hittar du massor av guider som visar hur du gör. Är du intresserad av att veta mer om hissgardiner så rekommenderar jag att du klickar här.